Boulder

ClimbLife Rating je primárně vytvořená na indoorové lezení na laně. Má v sobě prvky, které jsou z našeho pohledu pevně spojené s touto disciplínou, jako například zapisování si typu přelezu, komentáře a deníčku. Ačkoliv aplikace pro zaznamenání boulderových cest také existují, nejsme zatím přesvědčeni, že je po této funkci dostatečná poptávka. Proč? Zatím si nejsme jistí, zda “má cenu” zadávat přelez u cesty, kterou mnoho lezců zdolává pouhých pár vteřin. Nejsme si ani jistí, jakou zde pro lezce hraje roli typ přelezu a jestli by si to lezci chtěli i u nás zapisovat. A bavilo by je skenovat QR kódy, nebo by radši cesty hledali v mapce podle barvy a obtížnosti? Dej nám prosím vědět, co si o tom myslíš a zda by pro tebe bylo hodnotné, aby naše aplikace fungovala i pro boulder zde v dotazníku. 

Venkovní lezení

Venkovní lezení pro nás od začátku byla doména, do které jsme se rozhodli záměrně nepouštět. Jednak vybudovat dobrou databázi lezecích cest v jakékoliv lokaci je neuvěřitelně těžká práce, ale hlavně věříme, že tato oblast je již velmi dobře pokrytá našimi finskými přáteli z 27 Crags. Odvádí skvělou práci v mapování venkovních oblastí a starají se o jejich aktualizace, proto doporučujeme na lezení venku vedle papírových guidů a online databází používat především jejich aplikaci, která je skvělá. 

Jedna z věcí, co do budoucna zvažujeme je integrace outdoorového a našeho indoorového deníčku, aby si lezci nemuseli sledovat své výstupy na vícero místech, ale ideálně jednom. Jako vždy, bude moc rádi, když nám dáš vědět, co si o tom myslíš.

 

Anežka z ClimbLife

Zpět na přehled článků